4th PCSS, 8-9 feb 2019

Datum
vrijdag 08 februari 2019 tot zaterdag 09 februari 2019
Uren
Imelda Hospital
2820 Bonheiden
, België

Beste collega's,

 

Met veel genoegen kunnen we jullie onze vierde schoudercursus voorstellen! Op 8 en 9 februari 2019 mogen we opnieuw onze internationale gasten ontvangen, aangesterkt door een straffe nationale faculty. Deze editie ligt de focus voornamelijk op de schouder van sporters en loopt in samenwerking met de SKA, sport en keuringsartsen.

 

Vanuit de SKA groep hebben we met Rudy Heylen ( sportpsycholoog ),  Paul Van loon en Gerrit De Loose ( sportkine ), Frank Pauwels en Luc Buyse (sportartsen ) een schitterende aanvulling bij ons chirurgisch orthopedisch gedeelte. Collega Tine De Coninck van de dienst radiologie AZ Groeninge maakt de meeting helemaal multidisciplinair!

 

Ons concept van theoretische en praktische lezingen afgewisseld met live surgeries blijft behouden.

 

Als internationale gasten mogen we opnieuw enkele collega's verwelkomen dewelke geen introductie nodig hebben : Laurent Lafosse en Roman Brzoska. Samen met Laurent komt ook zijn zoon Thibault mee om zijn expertise in de zenuwpathologie van de schouder te delen.

Matt Ravenscroft is een collega uit Manchester die zowel praktisch als theoretisch geweldig instructief is en zijn UK ervaring komt voorstellen ( http://www.orthteam.com/consultants/shoulder/matt-ravenscroft ).

Emilio Lopez Vidriero is een fijne collega uit Sevilla en al jaren betrokken bij de Spaanse tennisfederatie en internationaal erkend als vooraanstaand sport consultant ( http://www.traumatologiadeportiva.com/en/ ).

 

We zijn zeer blij om een sessie over echografie te kunnen voorstellen. De  evolutie van deze techniek en het gemak om deze te implementeren in de orthopedische en sportpraktijk maken van ultrasound een schitterende aanvulling bij ons eigen klinisch onderzoek. Tijdens de pauze is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte workshop.

 

De vele nationale collega's die de faculty vervolledigen maken van deze editie voor ons weer een topevent.

 

We nodigen jullie dan ook opnieuw van harte uit in Bonheiden! Overnachting in Mechelen met een pint op de Vismarkt kunnen we voor jullie voorzien indien gewenst .

In bijlage alle gegevens en het programma van deze twee dagen.

 

Registratie via link :  https://goo.gl/forms/CDi50jSP0NvdYhqw1

 

Met vele groeten, 

 

Toon Van Raebroeckx en Peter Ruette