BSS - Belgian Spine Society

BSS - Belgian Spine Society.

De Belgian Spine Society (BSS) is de Vlaamstalige wetenschappelijke vereniging van orthopedische chirurgen gespecialiseerd in de behandeling van wervelkolompathologie. Ook niet-orthopedische wervelkolomchirurgen zijn welkom in onze vereniging.

Sinds zijn ontstaan begin de jaren ’90 van de vorige eeuw, als subgroep van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie (BVOT), kende de BSS een hele evolutie.

Het hoofddoel van de BSS is het organiseren van een intens, vriendschappelijk en educatief intercollegiaal contact tussen de wervelkolomchirurgen in het Vlaamse landsgedeelte. Hiervoor worden minstens vier bijeenkomsten per jaar georganiseerd, waarbij naast een wetenschappelijk onderwerp steeds tijd wordt voorzien voor de intercollegiale bespreking van patiëntcasuïstiek.

De BSS staat open voor assistenten van verschillende disciplines die geïnteresseerd zijn in de wervelkolompathologie en stelt deze jonge doelgroep in staat om contacten te leggen met meer ervaren chirurgen.

In 2013-14 was de BSS één van de initiatiefnemers en voortrekkers van de oprichting van de SSBe, de Spine Society of Belgium (de nationale overkoepelende vereniging met betrekking tot wervelkolompathologie van neurochirurgie, orthopedische chirurgie en fysische geneeskunde).

Dankzij de oprichting van deze groep speelt de BSS een mede bepalende rol in het overleg met het RIZIV, de FOD van Volksgezondheid en Sociale Zaken en het KCE (federaal kenniscentrum voor gezondheidszorg) met betrekking tot de wervelkolompathologie.

KOMENDE EVENEMENTEN

Geen resultaten gevonden